Anmäl dig nu

I DIN FULLA KRAFT

GRAVIDYOGALÄRARUTBILDNING

En djupgående utbildning i fyra delar med
Ulrika Liard Wedin & Johanna Lindberg.
120 TIMMAR • START I MALMÖ 5 MAJ 2023 • START ONLINE SEPTEMBER 2023 

 

I din fulla kraft 

Har du ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående? Vill du lära dig hur du på ett säkert sätt kan använda yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten och efter förlossningen? Delar du vår önskan om att fler kvinnor ska få vara gravida, föda och uppleva första tiden med det nyfödda barnet i kontakt med sin fulla kraft? Då är det här en utbildning för dig!

Redan efter första kurstillfället är du redo att hålla klasser i gravidyoga. Du har lärt dig hur du anpassar ställningar, både i vanliga yogaklasser och i särskilda kurser för gravida, och hur du skapar rogivande och stärkande klasser. Du har också fått inblick i olika yogatraditioners tankar kring hur du på bästa sätt kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande plats för kvinnan och det barnet i magen.

Intensiv sommarutbildning i Malmö

Du inleder och avslutar utbildningen med två långhelger på Infinite Yoga Malmö tillsammans med huvudlärarna. Däremellan tar du del av resterande utbildningsmaterial via vår kursplattform där du får tillgång till inspelade föreläsningar med yogalärare, barnmorskor och specialister, samt yogaklasser och meditationer. Du tar del av kursinnehållet i ditt eget tempo på en tid som passar för dig.

Lärarledd undervisning i Malmö:

5-7 maj, 2023 kl 9.00-17.00

1-3 september, 2023 kl 9.00-17.00 

Utbildning online via Zoom 

OBS: Ännu inga nya datum satta för 2023/2024
Du tar del av utbildningen via vår kursplattform
där du får tillgång till föreläsningar med yogalärare, barnmorskor och specialister, samt yogaklasser och meditationer. Du tar del av kursinnehållet i ditt eget tempo på en tid som passar för dig.

Du får även lärarledd undervisning via Zoom och personlig handledning för att hitta din roll och röst som gravidyogalärare. Dessutom har du möjlighet att vara med i en privat grupp på Facebook där du  kan ställa frågor, dela med dig och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna.

Lärarledd undervisning via Zoom, fredagar kl 8.30-17.00:

Steg 1: 16 september, 2022
Steg 2: 11 november, 2022
Steg 3: 3 februari, 2023
Steg 4: 17 mars, 2023

Frivillig delningscirkel via Zoom, söndagar:

Steg 1: 2 oktober, kl 15.00-16.30
Steg 2: 27 november, kl 19.30-21.00
Steg 3: 19 februari, kl 15.00-16.30
Steg 4: 2 april, kl 19.30-21.00

Även du som vill fokusera på att arbeta med enskilda klienter och främst stödja inför och efter förlossning har stor glädje av den kunskap du får ta del av under utbildningen. Du som redan idag undervisar gravidyoga och vill komplettera eller fördjupa din utbildning är varmt välkommen att gå enstaka moduler.

Utbildningen är ett samarbete mellan Holistic Being och Infinite Yoga Malmö/Infinite Mama Scandinavia och lärare är Ulrika Liard Wedin och Johanna Lindberg. 

I gravidyogalärarutbildningen I din fulla kraft får du...

 • en omfattande grundutbildning och fördjupning inom olika relevanta områden som gör dig trygg att skapa klasser och kurser för gravida och nyblivna mammor.
 • möjlighet att hitta din unika röst och ditt sätt att förmedla gravidyogan genom att ta del av visdom från flera olika yogatraditioner.
 • personlig guidning för att känna dig trygg i din lärarroll.
 • lära dig om den gravida kvinnans kropp, välmående och behov. Särskilt fokus läggs vid känslohantering under graviditet, förlossning och första tiden med bebisen.

 • kunskap om hur du skapar förlossningsförberedande kurser för den gravida och hennes partner eller annan stödperson som ska vara med under förlossningen.

 • lära dig hur du på ett säkert sätt kan hjälpa kvinnan att ta hand om och stärka sin kropp efter förlossningen med hjälp av mamma-bebisyoga.

 • strategier för att skapa en hållbar business kring din gravidyoga, till exempel genom marknadsföring, målgruppsanpassning och digitala verktyg för att kunna bedriva verksamhet online. 

Känner du dig redo att bli gravidyogalärare? Anmäl dig direkt, vi har begränsat med platser och endast kursstart en gång om året i Malmö och online!  

Boka en infoträff via Zoom

Vill du veta mer om utbildningen och ha möjlighet att ställa dina frågor direkt till en av huvudlärarna? Då är du varmt välkommen att boka en träff via Zoom. Du kan också få vägledning kring om utbildningen är rätt för just dig. Mejla [email protected] så hittar vi en tid!

Introduktion till utbildningen

 

DETTA SÄGER TIDIGARE DELTAGARE:

"Jag uppskattade upplägget med en grundutbildning som är så omfattande att det kändes helt ok att börja undervisa direkt efter denna och det hade varit fullt tillräckligt att gå bara den delen. Men för varje steg lärde jag mig så otroligt mycket och blev allt tryggare i rollen! Jag upplever att den här utbildningen är komplett, fylld av verktyg för att kunna guida gravida samt dessutom med stort fokus på närvaro och känslohantering vilket jag inte sett på andra utbildningar. Och lärarna är helt fantastiska! Så trygga, självklara och oerhört kunniga! Redan första dagen kände jag av den härliga stämning som sen följt med hela utbildningen igenom."

Katarina Eklund
Deltagare 2019/2020

"Lärarna ledde utbildningen mjukt och de lyssnade in oss deltagare bra, det gav mig en känsla av att jag är viktig och jag kan detta. Jag uppskattade särskilt inslagen om hur viktigt det är att lyssna in sig själv, och att det finns så många olika sätt att se på saker och ting. Och att utbildningen skapades utifrån lärarnas erfarenheter och olika yogatraditioner. Jag tar med mig att det är viktigare att hålla space för mammorna, än vad vi faktiskt gör i kursen."

Kirsi Englund
Deltagare 2018/2019

"I en välkomnande och trygg miljö skapade Johanna och Ulrika de bästa förutsättningarna för att våga utvecklas utifrån sig själv, i gruppen. Med fina delningar om olika ämnen och en känsla av att skapa nyfikenhet, respekt och förståelse för varandra, fanns hela tiden en öppenhet som är viktig för att våga dela och ta tillvara på allas kunskaper. Kursen kändes omfattande med alla olika steg, som följde på varandra och gav mig självförtroende att direkt efter kursen starta yoga för gravida. Kunskapen jag fick under gravidyogalärarutbildningen finns med mig i mina klasser nu, framförallt att våga utgå från det jag tror på."

Åsa Wahl
Deltagare 2019/2020

Mer om utbildningen

I din fulla kraft är en djupgående gravidyogalärarutbildning där du redan efter första steget är redo att börja undervisa gravidyoga och skapa trygga rum för gravida och nyblivna mammor både i studio och online.

Att gå utbildningen via vår kursplattform online är en flexibel lösning för dig som vill ta del av kursmaterialet i din egen takt. Du får tillgång till vår kursplattform och genomför, tillsammans med en grupp andra blivande gravidyogalärare, utbildningen i fyra steg under sex månader. Vid de lärarledda dagarna på Zoom får du möjlighet att ställa frågor och fördjupa dig ytligare inom viktiga områden. 

På kursplattformen online har du tillgång till ett stort antal kortare och längre föreläsningar, tio yogaklasser för gravida och nyblivna mammor, fem meditationer, fem guidade avslappningar / Yoga Nidras samt gästföreläsningar med barnmorskor och andra specialister. Du får personlig handledning, gruppundervisning via Zoom där du möter andra kursdeltagare samt tillgång till en sluten Facebook-grupp där vi under utbildningen även gör livesända Q&A utifrån behov och önskemål. 

Du som önskar ytterligare stöd genom sex heldagar tillsammans med huvudlärarna på plats i Malmö väljer sommarutbildningen som pågår 5 maj - 3 september 2023. Den här mer intensiva versionen av utbildningen inleds och avslutas med två dagar i Malmö. Däremellan tar du del av allt övrigt kursmaterial online via kurssidan.

Utbildningen lägger stort fokus på att skapa trygga rum för gravida, där alla tankar och känslor är välkomna. Du lär dig grundläggande redskap för känslohantering. För många deltagare blir utbildningen också en personlig resa där du får möjlighet att bearbeta dina eventuella egna graviditeter och förlossningar, likväl som tankar kring att bli förälder eller att välja att inte skaffa egna barn.


UTBILDNING I MALMÖ 2023
Kursstart: 5 maj 2023
Kursavslut: 27 augusti 2023
Obligatoriska utbildningsdagar i Malmö:
5-7 maj samt 1-3 september, 2023

UTBILDNING ONLINE 2022/2023
OBS: Nya datum för 2023/2023 kommer inom kort
Kursstart: 1 september 2022

Kursavslut: 2 april 2023
Obligatoriska utbildningsdagar online:
16 sep & 11 nov, 2022 samt 3 feb & 17 mars, 2023

Utbildningen sker i fyra steg, och ger dig utrymme att hitta din unika röst och växa in i rollen som gravidyogalärare. Du får stöd och uppmuntras att komma igång med din egen undervisning under handledning av erfarna gravidyogalärare. Under utbildningen guidas du tryggt av erfarna gravidyogalärare och får även ta del av kunskap från personal som arbetar inom mödravården, förlossningen och som doulor. Mellan utbildningstillfällena erbjuds du personlig coachning som hjälper dig att känna dig trygg i din roll som gravidyogalärare.

Du som går hela utbildningen får en djupgående utbildning till gravidyogalärare som på totalt 120 timmar, varav 90 timmar lärarledd undervisning, samt 30 timmar observation av gravidyogaklasser, egen undervisning och självstudier.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi med specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig till [email protected] så bedömer vi tillsammans om utbildningen passar för dig!

Innehåll steg 1-4

Vi går igenom:

 • Grundläggande yogaställningar och sekvenser för gravida
 • Säkra anpassningar för gravida
 • Den gravida kroppen - en MVC-barnmorska ger grundläggande kunskap om graviditetens faser och den gravida kroppens fysiologi
 • Så bygger du upp en gravidyogaklass
 • Så skapar du ett tryggt rum för gravida 

Vi går igenom:

 • Känslohantering och Self Care under graviditeten
 • Yoga Nidra & meditation som verktyg under graviditeten
 • Yogiska tankar och yogafilosofi kring graviditeten
 • Skapa hållbar business kring din gravidyoga & Self Care för dig som gravidyogalärare
 • Utveckla dina gravidyogaklasser 

Vi går igenom:

 • Redo att föda-verktygen
 • Förlossningsförberedande kurs för par
 • Att vara att stöd inför och under förlossningen - rollen som doula, föreläsning med Anna Tallwe från Din Gravidcoach
 • En förlossningsbarnmorska berättar
 • Hur integrera förlossningsförberedande verktyg i gravidyogan
 • Utveckla dina gravidyogaklasser
 

Vi går igenom:

 • Postnatal yoga och Mamma-babyyoga
 • Babymassage och babyyoga
 • Kroppen & läkningen efter förlossningen - föreläsning med en barnmorska
 • Känslohantering efter förlossningen
 • Amning och mindfulness - föreläsning med Maria Tholén från Mindful Milk.
 • Utveckla dina gravidyogaklasser
 

Det här får du när du anmäler:

I din fulla kraft gravidyogalärarutbildning.

 • En omfattande och djupgående utbildning där du redan efter första steget är redo att börja hålla klasser.
 • Tillgång till en kursplattform med 10 anpassade klasser, 5 meditation och 5 guidade avslappningar/Yoga Nidras för gravida.
 • Föreläsningar med yogalärare, barnmorskor och olika specialister som du tar del av på kursplattformen i ditt eget tempo på tider som passar för dig.
 • Fyra dagar med livesänd lärarledd undervisning via Zoom. Alternativt fyra dagar med huvudlärarna på plats i Malmö.
 • Möjlighet att delta i delningscirkel via Zoom vid fyra tillfällen (gäller onlineutbildningen).
 • Personlig handledning för att hitta din roll och unika röst som gravidyogalärare.
 • Möjlighet till stöd och erfarenhetsutbyte i en sluten grupp på Facebook.

Vanliga frågor och funderingar

Den största delen av undervisningen sker via vår kursplattform online och du kan ta del av innehållet i din egen takt. Under utbildningen har vi däremot också valfria och obligatoriska tillfällen där vi ses online på Zoom.

OBLIGATORISK LÄRARLEDD UNDERVISNING FÖR DIG SOM GÅR I MALMÖ

20-21 maj, 2022 kl 8.30-17.00
26-27 augusti, 2022 kl 8.30-17.00

 

OBLIGATORISK LÄRARLEDD UNDERVISNING FÖR DIG SOM GÅR ONLINE
Steg 1: 16 september, 2022
Steg 2: 11 november, 2022
Steg 3: 3 februari, 2023
Steg 4: 17 mars, 2023

För att bli godkänd på utbildningen behöver du medverka i den obligatoriska undervisningen.

Gravidyogalärarutbildningen I din fulla kraft vänder sig till dig som har ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående, och vill lära dig hur du på ett säkert sätt använder yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten och under och efter förlossningen.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi och specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig till oss på [email protected] så bedömer vi tillsammans om utbildningen passar för dig!
Du som redan är gravidyogalärare kan, i mån av plats, gå enstaka kurssteg som fördjupningsutbildning.

Gravidyogalärarutbildningen I din fulla kraft omfattar 90 timmar lärarledd undervisning, samt 30 timmar observation av gravidyogaklasser, egen undervisning och självstudier.

Väljer du den mer intensiva sommarversionen av utbildningen, med fyra dagar på plats i Malmö. Utbildningen pågår då i tre månader.

Väljer du att gå utbildningen enbart online sträcker den sig över sju månader.

Det har ingen betydelse om du själv har varit gravid och fött barn. Du får alla redskap som gör att du känner dig trygg i din roll som gravidyogalärare.

Plattformen Kajabi, som kursen finns på, är enkel och lättillgänglig. Allt du behöver göra är att klicka på länken du får via mejl så öppnas kursplattformen i din webbläsare. Du fyller i dina inloggningsuppgifter, som du också får via mejl, så har du sedan tillgång till allt material på ett lättöverskådligt sätt. Skulle du ändå behöva extra stöd med det tekniska är du alltid välkommen att höra av dig med dina frågor så guidar vi dig rätt!

Du som redan är gravidyogalärare kan, i mån av plats, gå enstaka kurssteg online som fördjupningsutbildning.

Steg 1: 5 900 kr inkl 25 % moms

Steg 2-4: 4 900 kr inkl 25 % moms per utbildningssteg

Anmäl dig till enstaka steg genom att mejla [email protected].

Vi har även deltagare som gått andra gravidyogalärarutbildningar tidigare som valt att gå hela utbildningen med stor behållning.

I mån av plats kan du börja med att enbart gå Steg 1 online och betalar då 5 900 kr inkl 25 % moms.

Vill du sedan gå Steg 2-4 online betalar du 4 900 kr inkl 25 % moms per utbildningssteg.

Anmäl dig till enstaka steg genom att mejla [email protected]

 


Din investering

Early bird-rabatt: 1500 kronor fram till den 28 februari för utbildningen i Malmö och 1000 kronor fram tills den 31 maj för utbildningen online. Gäller när du betalar hela summan. Klicka på valt alternativ nedan och använd rabattkoden "EARLYBIRDMALMO" respektive "EARLYBIRDONLINE". Föredrar du att betala mot faktura mejlar du [email protected]


Föredrar du att betala mot faktura? Mejla oss på [email protected] så ordnar vi det! Vi kan också skapa en egen avbetalningsplan för dig om du önskar starta din avbetalning redan idag och betala en lägre summa per månad. För delbetalning mot faktura tillkommer 50 kr per faktura i administrativ avgift.Villkor

Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 2000 SEK

Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.

Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.

Drabbas du av sjukdom eller skada som inte gör det möjligt för dig att påbörja kursen återbetalar vi hela kursavgiften, förutom 500 kr i administrativ avgift, mot uppvisande av läkarintyg. Om du skulle råka ut för sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället, men vi kan tyvärr inte återbetala pengar för påbörjad kurs.

Utbildningen passar dig som:

 1. Vill guida kvinnor genom den transformativa period som en graviditet, förlossning och första tiden med barnet innebär.
 2. Vill lära dig hur du på ett säkert sätt kan använda yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt i graviditeten och under och efter förlossningen.
 3. Vill skapa trygga rum för gravida och nyblivna mammor där de kan känna trygghet, tillit och gemenskap.
 4. Tycker om att ha tillgång till ett omfattande kursmaterial på en kursplattform, som du kan ta del av i din egen takt på tider som passar dig. Samtidigt som du får delta i lärarledd undervisning online och får personlig guidning för att hitta din roll och unika röst som gravidyogalärare.
 5. Vill kunna börja undervisa redan efter första kurssteget, samtidigt som du får möjlighet att fördjupa dig och utveckla din undervisning under sex månader.
 6. Vill lära dig mer om hur du skapar en hållbar business kring din gravidyoga.

DETTA SÄGER TIDIGARE DELTAGARE:

"Bredden i utbildningen var fantastisk. Jag har med mig en hel verktygslåda med asanas, känslohantering och en personlig djup insikt om mina egna känslor. Ulrika och Johanna ledde med värme och kärlek och motiverade på bästa sätt till inlärning. En investering för livet."

Louise
Deltagare 2019/2020

"Väldigt bra lärare som gör att det känns tryggt att själv börja hålla klasser. Mycket bra upplägg med fyra steg. Bra med gästföreläsare under samtliga steg. Bra uppgifter som gör att det känns lättare att våga hålla egna klasser."

Maria
Deltagare 2019/2020

"Jag finner nästan inte ord för hur glad, stolt och tacksam jag är över den här utbildningen. Jag kunde inte ana detta när jag signade upp på utbildningen - att mitt liv skulle ta en helt ny riktning. Resan har bara börjat och jag sån tilltro till att det blir bra!"

Lotta
Deltagare 2019/2020

"Jag uppskattade att utbildningen kändes väldigt personlig, att den kom från hjärtat från er som höll utbildningen. Jag trivdes med att det var en liten grupp med mycket utrymme för personlig vägledning och att vi fick konstruktiv feedback. Jag tar med mig kunskaper om att skapa trygga rum där hela den gravida kvinnan får plats, med förändrad kropp, känslor och allt därtill. Att den tryggheten ger ett större djup än själva yogapositionerna i sig."

Charlotta
Deltagare 2018/2019

OM LÄRARNA

Ulrika Liard Wedin
Ulrika är Yoga Alliance-certifierad yoga- och meditationslärare, ägare till Holistic Being AB och grundare av yogastudion HoliBeYoga i Höör. Hon är vidareutbildad och håller klasser i kundaliniyoga och vinyasayoga för gravida och i förlossningsförberedande paryoga, mamma-bebisyoga och barnyoga. Ulrika har under flera år anlitats av MVC för att hålla föräldrautbildningar. Hon är utbildad doula genom Din Gravidcoach och håller även individuella förlossningsförberedande sessioner. Hon är också holistisk livscoach och har en bakgrund som kommunikationsstrateg och marknadsförare. Under flera år arbetade hon som programchef på barnrättsorganisationen Barnfonden.


Ulrika har fött tre barn och känner ett starkt engagemang för kvinnors hälsa och rätten till att må så bra som möjligt under graviditet, förlossning och som nybliven mamma.

Anmäl dig nu

Johanna Lindberg
Johanna är yogalärare med grund i Satyananda Yoga och vidareutbildad inom Womb Yoga Pregnancy Yoga och Well Woman Yoga Therapy av Uma Dinsmore-Tuli. Johanna äger och driver Infinite Yoga Malmö och undervisar klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne och själ. Johanna håller i Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslohantering. Johanna är även doula utbildad av Din Gravidcoach och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt förlossningsförberedande kurser.


Johanna har grundat Infinite Mama och brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu.

Anmäl dig nu

Frågor eller funderingar? Mejla oss på [email protected]!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.